dimarts, 15 d’abril del 2008

Bona acollida del primer "Ple al carrer"

L’acte, organitzat per la plataforma ‘En moviment per la llibertat d’expressió i la participació’, va tenir un gran èxit de públic i de participació.



Puntualment, a les 13 hores, va començar el ‘Ple al carrer’. El Ple va ser molt celebrat pel nombrós públic assistent i per la gent que estava a la plaça de la Vila i que no va dubtar en afegir-se. El Ple es va desenvolupar en un to distès i festiu malgrat la negativa de l’Ajuntament de posar una tarima i un equip de so. Van ser les mateixes entitats que, amb els seus escassos recursos, van facilitar tota la infraestructura necessària perquè es pogués celebrar l’acte. L’acte va consistir en la teatralització d’un Ple municipal en la que participaven actors i actrius pertanyents a les entitats que composen la plataforma ‘En moviment’.
L’obra representada tractava temes candents de l’actualitat de Santa Coloma i deixava oberta la possibilitat a la participació del públic que també va fer intervencions espontànies. Destaquen les paraules demanades per un representant de la Plataforma per a la defensa de la Serra de Marina i Can Zam per parlar de la situació d’aturament que viu el parc, la de l’associació de veïns i veïnes de Can Calvet tornant a reclamar el Miguel Hernàndez com a equipament públic, la de l’associació de veïns de Serra de Marina demanant que es retiri l’antena de telefonia mòbil, la de l’associació de veïns de Riu Nord reclamant el cobriment de la B-20 i moltes altres de persones joves i grans que van aprofitar per dir la seva.


Algunes de les entitats presents van continuar amb la recollida de signatures entre el públic assistent: en recolzament al manifest de ‘En moviment’, en contra de l’antena de telefonia mòbil i en contra del projecte de construir a La Bastida.








A hores d'ara, al voltant de 170 persones s'han adherit al manifest.